ماهی کفال

کفال یا کفال با نام علمی Mugil cephalus از ماهی کپور بسیار گسترده در دریاهای مناطق گرمسیری و معتدل گرم است. در ماه های آوریل تا جولای و سپتامبر تا دسامبر صید می شود.

به دلیل توانایی زیاد آن در مقاومت در برابر تغییرات قابل توجه شوری آب، می تواند در آب های شور و شیرین نیز زندگی کند.

از نظر غذایی، تخم‌های آن بسیار باارزش هستند، زیرا از آنها برای تهیه بوتارگا استفاده می‌شود.

خواص تغذیه ای کفال یا کفال چیست؟

در 100 گرم کفال خام یا کفال (قسمت خوراکی) و ماهی انگز حدود 117 کالری دریافت می شود که به شرح زیر تقسیم می شود: 50٪ پروتئین، 48٪ چربی و 2٪ کربوهیدرات.

در همین مقدار نیز وجود دارد:

77.01 گرم آب
19.35 گرم پروتئین
3.79 گرم لیپید
49 میلی گرم کلسترول
0.7 گرم قند موجود
5.2 میلی گرم ویتامین B3 (نیاسین)
1.2 میلی گرم ویتامین C
0.09 میلی گرم ویتامین B1 (تیامین)
0.08 میلی گرم ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
123 واحد بین المللی ویتامین A
61 واحد بین المللی ویتامین D
9 میکروگرم فولات
0.1 میکروگرم ویتامین K
221 میلی گرم فسفر
65 میلی گرم سدیم
41 میلی گرم کلسیم
29 میلی گرم منیزیم
1.02 میلی گرم آهن
0.08 میلی گرم مس
0.52 میلی گرم روی
36.5 میکروگرم سلنیوم

ویژگیهای فیزیکی

کفال بدنی کشیده دارد که با فلس های بسیار بزرگ پوشیده شده است. دهان آن بزرگ نیست و دندان واقعی ندارد، اما ساختارهای دنتی فرم دارد. دارای سر بزرگ و صاف و استخوان فک صاف است. در پشت دو باله وجود دارد که هر دو کاملاً کوتاه هستند، در حالی که باله دمی توسط دو لوب با یک برش خلفی تشکیل شده است و باله مقعدی در زیر باله دوم پشت قرار دارد. باله های شکمی در وضعیت قفسه سینه قرار دارند. قسمت پشتی دارای رنگ خاکستری سربی است، کناره‌ها به رنگ نقره‌ای است که به صورت طولی با نوارهای قهوه‌ای متقاطع شده است، در حالی که روی شکم سفید است. حداکثر طول آن به 80 سانتی متر و وزن آن به 4.5 کیلوگرم می رسد.

 

 

ماهی

صادرات ماهی

چه زمانی نباید کفال یا کفال نخورید؟

هیچ تداخل شناخته شده ای بین مصرف کفال یا کفال و مصرف داروها یا مواد دیگر وجود ندارد.

مزایای احتمالی کفال یا کفال چیست؟

پروتئین های کفال یا کفال از کیفیت بالایی برخوردار هستند. وجود ویتامین های گروه B که برای عملکرد مناسب متابولیسم، ویتامین D برای سلامت استخوان ها، ویتامین A برای سیستم ایمنی و بینایی مهم است، مفید است.

وجود فسفر ماهی دلمی را در محافظت از سلامت استخوان ها و دندان ها و سلنیوم در کمک به دفاع آنتی اکسیدانی بدن مفید می کند.

موارد منع مصرف کفال یا کفال چیست؟

کفال یا کفال منبع کلسترول است، بنابراین مصرف آن نباید خیلی زیاد باشد تا خطر بیش از حد مجاز مصرف روزانه این مولکول (که باید 300 میلی گرم، 200 میلی گرم در صورت ابتلا به بیماری قلبی عروقی باشد، نباید زیاد باشد). چالش ها و مسائل).

سلب مسئولیت
اطلاعات ارائه شده اطلاعات عمومی است و به هیچ وجه جایگزین توصیه های پزشکی نمی شود. برای اطمینان از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، همیشه خوب است که به توصیه پزشک یا متخصص تغذیه اعتماد کنید.